Kinderopvang

Lieve lezers,

Toen Hanna een half jaar oud was merkten wij al gouw dat Hanna graag dingen over nam van andere kindjes rond de zelfde leeftijd. Zo schudde de dochter van mijn vriend steeds met haar hoofd, de dag na dat ik bij hun was geweest deed Hanna dit ook. Zo heeft ze al meerdere dingen overgenomen, super schattig! 

Hanna ziet buiten haar neefjes en nichtje om eigenlijk geen andere kindjes (wanneer wij er niet bij zijn!) dit vonden wij jammer, we hopen Hanna sociaal op te kunnen voeden maar dat zou op deze manier niet echt lukken (althans dat is ons idee!) want wanneer papa en mama erbij zijn is het zo makkelijk om zichzelf bij ons te komen verstoppen.

Dus zo kwam al snel kinderopvang; gastouder of peuterspeelzaal ter sprake. Mijn vriend vind een gastouder niet prettig, ik ben het hier niet mee eens maar goed het is ons kind dus hebben we beide een mening die telt. Voor de peuterspeelzaal is ze nog te jong dus ons keuze viel op de kinderopvang! We zijn er bij 1 wezen kijken op aanraden van een vriendin, en het voelde meteen goed! Het is een zeer nette kinderopvang en een beetje tegen het mutserige aan maar dit vind ik erg fijn voor mijn dochter! 

De kindjes beginnen de dag met wat water en een cracker, tussen de middag krijgen zij een warme lunch (deze lunch word smorgens bereid en de boodschappen worden per dag vers aangeleverd!) hierna krijgen de kindjes nog yoghurt voor het slapen gaan. Hanna krijgt dan nog extra een fles! Na het slapen krijgen zij thee met een groenten snack. In een app kan je precies volgen hoelaat je kindje wat heb gegeten en van hoe laat tot hoelaat hij of zij heeft geslapen! En er worden ook foto’s van je kindje op gezet die alleen jij kan zien! Dit is uiteraard alleen als jij hier toestemming voor geeft.

Aangezien de kinderopvang qua oppas niet nodig is voor ons gaat zij maar 1 keer in de week, op de maandag! We wilde dat ze hier pas heen zou gaan wanneer zij 1 jaar oud was. En met een wachttijd van dik een half jaar hadden wij haar op tijd ingeschreven! 

Afgelopen maand was het zo ver, Hanna is 1 jaar oud geworden. En dus tijd voor de kinderopvang.. ze begon met twee wen ochtenden eerste keer was 1,5 uur maar precies rond haar dutjes tijd! Ik liep naar huis met mijn ziel onder mijn arm.. wat ging ik nu doen? Mijn huis opruimen? Nee! Boodschappen doen? Nee! De was opvouwen dan misschien? Maar nee! Ik ging heerlijk even op de bank zitten, even een moment voor mezelf.. en het voelde best goed! Maar goed, terug naar mijn verhaal! Hanna ging toen nog om 11 uur naar bed en de kindjes op haar groep pas om half 1, ik kwam haar om 12 uur halen, en de begeleidsters waren blij dat ik er was want ze heeft non stop zitten huilen. Ik vind het onwijs prettig dat de begeleiders zo eerlijk zijn en dat ik dus weet hoe mijn kindje zich voelt, toch zult zij hier wel aan moeten wennen. 

De week erop was zij er 2,5 uur en ook dit was een drama, dus toen ben ik begonnen met Hanna’s slaapje uit te stellen naar half 1 en voor het slapen geen fles meer maar broodjes! Dit was wennen maar gelukkig paste ze zich hier snel op aan. Ik zelf ben ook enorm blij met deze aanpassing, ze is nu smiddags langer vrolijk en smorgens houdt ze het nu ook goed vol.

Ze is 1 week niet geweest en daarna mocht ze een hele dag. Ze was tot half 1 super vrolijk, at goed mee! Maar slapen? Ho maar.. uiteindelijk zijn wij gebeld of wij haar eerder konden halen zodat zij thuis alsnog een dutje kon doen, want anders zou zij oververmoeid zijn. En oververmoeid was ze zeker! 

Wij zijn nu twee keer gebeld om haar eerder te halen, vorige week heeft zij vanaf half 3 tot 6 uur non stop zitten huilen omdat zij zo moe was, erg sneu maar op de kinderopvang heeft ze het wel onwijs naar haar zin.

Afgelopen maandag is zij weer gegaan, en EIN-DE-LIJK heeft zij geslapen! Jaaaaaaaahaaaa zo trots dat ik ben! ze heeft dan niet met de kindjes op de kamer geslapen maar in een kantoortje maar goed dit is het begin! Ze gaan langzaam opbouwen zodat zij bij de andere kindjes kan slapen! Ik ben zo blij dat we toch deze keuze hebben gemaakt! We merken dat ze ontzettend snel en veel leert.. 

ze probeert heel vaak te staan nu, wilt eten met vork, eet goed twee broodjes, zet haar fles netjes terug op tafel, kan beter zelfstandig spelen (dit kan ook door de leeftijd komen!) luistert naar nee!!!?!!!?!?!? Wat voor invloed hebben ze daar haha! En iets totaaaaaal anders, ze wilt ook geen avond fles meer! Zo word ineens onwijs groot.. 

Al met al ervaren wij de kinderopvang toch wel als een winnaar! Ondanks dat Hanna onwijs moet wennen, een tipje voor andere mama’s is dan ook; 1 jaar is een rot leeftijd om bij de kinderopvang te beginnen! Ik heb nu van verschillende mensen gehoord dat kindjes beter wennen of wanneer zij nog erg jong zijn! “Denk hierbij aan ongeveer 3/4 maanden” of wanneer ze ongeveer 2 jaar oud zijn.


Liefs Lisa, 

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.