Hoera, baby Kos is onderweg!

Lieve lezers,

Met veel plezier deel ik met jullie het geweldige nieuws dat wij in Maart 2018 ons tweede kindje hopen te verwachten! Eindelijk mag ik dit nieuws delen!

Mijn vriend en ik wilde allebei niet te veel leeftijdsverschil hebben tussen ons eerste en tweede kindje, gelukkig liggen wij hier over op een lijn! En zo hadden wij samen besloten om te stoppen met de pil!

We wilde in eerste instantie stoppen met de pil wanneer Hanna 1 jaar oud was geworden, dit is eind juni! Maar eind mei gingen wij op vakantie en ik heb wel eens gehoord dat je op vakantie erg vruchtbaar schijnt te zijn, en om deze reden ben ik toch een maand eerder nog gestopt met de pil.
Ik ging er niet vanuit in een keer zwanger te worden maar ik had wel bedacht dat  ‘ontpillen’ en vakantie een super combinatie zouden zijn om te detoxen. Niet wetende dat dit inderdaad een hele goede werking zou hebben op mijn lichaam want twee weken later was ik zwanger.

Eigenlijk had ik direct al het idee dat ik zwanger was, ik voelde me anders, minder vriendelijk ook wel, ik had al een korter lontje.. ja dat kun je wel stellen! (Mijn humeur is te vergelijk met een vrouw die al 4 weken ongesteld is, lekkende tepels heeft, onwijs trek heb in chocolade, al 2 uur in de file staat op een hete zomerse dag, vervolgens een lekke band krijgt, en de batterijen van de telefoon leeg zijn, en Ohja geen reserve band bij zich heeft.. ja dat is wel een juiste beschrijving denk ik!) hier naast merkte ik al dat mijn eetlust anders werd (dit kan natuurlijk ook zo zijn omdat ik wilde geloven dat ik al zwanger was!) en ik dacht echt last te hebben gehad van de innesteling, ik heb dit tijdens mijn eerste zwangerschap ook bewust gevoeld dus ik kon het gevoel plaatsen! Maar juist door deze reden was de teleurstelling des te groter toen mijn eerste test negatief bleek te zijn.. ik heb een early predictor een aantal dagen voor mijn verwachte menstruatie gebruikt maar helaas. Ik had het gevoel dat dit niet klopte dus 4 dagen voor mijn verwachtte menstruatie heb ik weer een test gedaan, en ook deze was negatief! Ook hier was ik het niet mee eens.

Ik begrijp dat zwanger worden niet voor iedereen van zelf sprekend is, en dat het in de meeste gevallen ook echt wel een tijdje duurt voor dat je zwanger word! 

Maar ik voelde echt dat het niet klopte, ik heb 10 minuten later de test uit de prullenbak gepakt en toen zag ik wel twee streepjes.. ik heb ooit eens ergens gelezen dat je een zwangerschap niet na 10 minuten mag bekijken omdat door de tijdsbestek de test fout beïnvloed kan worden, Dus door deze reden heb ik er eigenlijk geen seconde bij stil gestaan dat het eigenlijk wel waar kon zijn wat de test aangaf.. toch wel positief?!

Toen ik 5 dagen overtijd was, en inmiddels nog veeeeel humeurig was dan een paar dagen terug heb ik toch weer besloten om een test te doen, dit was op de ochtend dat wij naar wildlands gingen..En ja hoor, daar was hij dan.. het tweede streepje!

Vanaf het moment dat ik weet dat ik zwanger ben groeit mijn buik echt als kool, bizar! Mijn verloskundige had me al gewaarschuwd omdat je buik precies weet wat hij moet doen, en dit dus zo weer doet!

Deze foto was een week na de positieve test.. 

Wij zijn ons er enorm van bewust dat dit super bijzonder is, en dat wij onwijs vruchtbaar zijn, maar ook dat dit niet voor iedereen van zelf gaat! Daarom doe ik ook deze zwangerschap weer mee aan Moeders voor moeders, ik vind het een schitterend idee dat ik via deze weg mijn geluk kan delen met iemand anders! 

Wij wilde eerst een zwangerschapsbevestingings echo hebben gehad al voor wij het goede nieuws vertelde aan onze familie. En vandaag heb ik mijn termijnen echo gehad! Alles was goed, de kleine lag lekker te trappen en te zwaaien! 

Als alles mag gaan zo als we hopen dan zit er ongeveer 21 maanden tussen Hanna en haar baby broertje of zusje!

Ik voel me goed gelukkig! Wel erg moe, dit herken ik echt niet van mijn eerste zwangerschap! Ik hoop dat alles goed mag blijven gaan! Ik hou jullie op de hoogte..

Liefs Lisa

Share:

2 Reacties

  1. Christa
    augustus 8, 2017 / 1:42 pm

    👍🎉👶

  2. Sandra kok
    augustus 8, 2017 / 3:21 pm

    Wat leuk! Van harte gefeliciteerd

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.