Hanna slaapt in een peuter bedje

Lieve Lezers,

Hanna slaapt nu dik een maand in een peuter bedje.

Ik krijg hier veel vragen over:

  • waarom slaapt ze al in een peuterbedje?
  • hoe hebben jullie dit gedaan?
  • welk bedje heb je?

Dus leek het mij leuk om hier een blog over te schrijven.

Aan het begin van mijn zwangerschap hebben we na een rondje door  babypark besloten om de meubels van Hanna te verplaatsen naar de baby kamer. Hanna is nu pas 1,5 jaar oud dus je kan je wel voorstellen dat de meubels amper gebruikt zijn. We vonden het zonde om alles weer nieuw te kopen.

Het idee was om halverwege januari ’18 de meubels te verplaatsen naar de babykamer. Maar zoals je misschien wel begrijpt werd ik hier onwijs onrustig van, de baby kamer moest af! Dus kochten wij een nieuwe kledingkast en een laag kastje die tijdelijk ook prima kan dienen als commode voor in Hanna’s kamer.

Joost leek het beter om Hanna alsnog op het laatste moment pas in een peuter bedje te leggen, dit omdat ze nog best wel jong is, en omdat ze altijd rechtop in haar bed stond.

Voor de zekerheid hadden we wel alvast een bedje gekocht.. wat achteraf gewoon een eenpersoonsbed bleek te zijn, oeps! We hebben het bed gekocht in de aanbieding, en het bed retour sturen zou ons meer energie kosten dan wanneer we het bed gewoon op zolder zouden zetten tot Hanna oud genoeg is.. je kan het maar alvast in huis hebben…

Naar mate mijn zwangerschap vorderde en mijn buik groter werd, en ik meer last kreeg van mijn bekken had ik onwijs veel moeite met Hanna in bed leggen. Dit was iets wat ik eigenlijk elke avond deed. Ik kwam op het punt dat ik Hanna het laatste stukje boven haar matras moest laten ‘vallen’/ ploffen op het matras. En een kusje voor het slapen gaan ging al een tijdje niet meer. Ik besloot dat dit niet meer kon.. en heb tegen Joost gezegd dat Hanna NU (de hormonen zorgen ervoor dat dit heel subtiel gebracht werd.. ahum) een peuter bedje moest hebben. Uiteraard mocht ik na dit gesprek een bedje uit kiezen.

Het is dit bedje van Petite Amelie geworden.

Het bedje is laag, betaalbaar, en er zit een hekje voor en kan tot 85 kilo dragen.. dus dat red ik samen met Hanna prima, wanneer ik niet zwanger ben dan..

De eerste dagen bleef Hanna keurig in bed liggen, en daarna ging ze toch proberen eruit te kruipen, dan kwam ik haar kamer binnen en stond ze bij de deur. Ik heb haar toen een slaap zak aan gedaan en verteld dat ze moest blijven liggen, en het probleem was opgelost. Na een tijdje ben ik wel weer over gegaan naar een normale pyjama.

Nu gaat Hanna standaard rechtop zitten, en als het te lang duurt gaat ze op de grond tegen het bed aan staan. Maar wanneer er echt paniek is staat ze wel weer bij de deur, maar dat is eigenlijk alleen wanneer ze ziek is, of echt overstuur om iets.

Ik ben echt onwijs blij met dit bedje, toen Hanna ziek was zijn we samen in haar bed gaan liggen, (toen was ik nog iets lichter qua gewicht dan nu.. 🙂) ze had toen 40 graden koorts en ik maakte me onwijs veel zorgen.. het gaat erom dat het in ieder geval mogelijk is om bij je kindje te gaan liggen, heerlijk!

Ik, en ook Joost 😉 zijn heel blij dat we deze keuze hebben gemaakt ondanks Hanna’s leeftijd. En wat word ze dan opeens groot in zo’n bedje..

Liefs Lisa,

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.