Mijn lichaam 4 weken na de bevalling

Lieve lezers,

Inmiddels is Joep al (pas) 4 weken oud, ik word langzamerhand weer wat actiever en ik fantaseer alweer over van de zomer in bikini..

Maar aangezien ik nou eenmaal iemand ben die veel, heel veel aankomt tijdens de zwangerschap komt een mooi zomer lichaam niet zomaar aanwaaien bij mij.. want laten we wel wezen alles wat ik er aan gegeten heb moet ik er ook weer af trainen.

Tijdens de zwangerschap van Hanna had ik er onwijs veel moeite mee dat ik zo veel (30 kilo) was aangekomen, maar deze keer wist ik wat mij te verwachten stond! Ondanks dat ik heel hard riep dat ik zou blijven sporten en gezond eten… grappenmaker!

Van het gezond eten kwam niet zo veel, en laat staan het sporten.. welkom 20 kilo!

Laten we trouwens even vooropstellen dat niet iedereen op de zelfde manier zwanger is.. want de een komt 4 kilo aan en die vreet, ja vreet ja.. elke dag wel een zak chips en de andere ziet net zoals ik de kilo’s er aan vliegen..

Tijdens mijn zwangerschap zat ik niet lekker in mijn vel, ik had onwijs veel pijn en dit ging niet in de koude kleren zitten! Toen Joep was geboren voelde ik me vrijwel direct zoveel beter dan dat ik mezelf de afgelopen maanden heb gevoeld! En ondanks dat er nog een hele hoop te veranderen valt aan mijn lichaam, wat mij overigens ontzettend onzeker maakt ben ik wel gewoon weer gelukkig en voel ik me goed!

Laatst plaatste ik een foto online en ik kreeg hier een opmerking bij van een volger dat zij het leuk vond om te zien hoe mijn lichaam eruit zag.. want zij zelf was 2 dagen na haar bevalling wel weer slank.. dit is niet leuk om te horen, fijn dat een ander zo snel weer slank is, maar dit zeg je niet tegen iemand die net is bevallen en nog een buik heb hangen.

Tuurlijk weet ik door dat ik alles op internet zet dat ik reacties kan krijgen waar ik niet blij van word, maar de reden dat ik deze dingen deel op internet is omdat ik mensen er bewust van wil maken dat niet iedereen direct weer slank is, en dat er een hele hoop vrouwen zijn die enorm in gevecht zijn na hun zwangerschap om enigszins weer slank te worden.

Er word niet voor niks gezegd “9 maanden op, 9 maanden af!”

En dan alsnog na die 9 maanden post partum wil het niet altijd zo zijn dat je weer zo slank bent als dat je was.. is dat erg? Ik vind van niet! Je lichaam veranderd nou eenmaal, en dit moet je accepteren! Zolang je je er maar goed bij voelt! Maar hallo je heb een klein wondertje op de wereld gezet! Je mag onwijs trots zijn op jezelf en genieten! ben je na een tijdje nog niet tevreden met je lichaam kijk dan eens wat je hier aan kan doen; diëtiste, Newborn fit mama, sportbegeleiding, of iets anders waar jij baat bij heb.

Aangezien mijn lichaam mij op dit moment erg onzeker maakt en ik weer slanker wil worden heb ik besloten om per 26 maart te gaan beginnen aan personal body plan, en dan wel de mommy plan! Ik hoef niet zo slank te worden als voor mijn zwangerschap van Hanna, maar ik wil mij wel weer wat zelf verzekerder voelen!

Wil jij net zoals ik ook beginnen aan personal body plan? Meld je dan aan via onderstaande link en je krijgt €15 korting!!! https://portal.personalbodyplan.com/uitnodiging/DNRSPNWLNK

Afgelopen week ging ik trouwens een voedingsbh kopen bij de hunkemoller, ik had Hanna en Joep mee.. de beste vrouw achter de kassa ging mij uitleggen hoe je zo’n bh moet passen als je zwanger bent… “Ik ben niet meer zwanger.. maar bedankt“.. de vrouw achter mij moest erg hard lachen…

17 maart ’18

Lieve mama’s laten we niet te hard voor elkaar zijn.. en al helemaal niet voor ons zelf!

Liefs Lisa,

Share:

3 Reacties

 1. Eefje
  maart 17, 2018 / 6:07 pm

  Hey lisa,

  Ik heb alleen maar ontzettend veel respect voor je. Je geeft ons een kijkje in je leven. Je laat me vaak lachen en je kindjes zijn echt superlief. Soms denk ik wel eens misschien moeten we een kopje thee doen;) haha

  Ik weet dat je je snel weer zelfverzekerder zult voelen want dat kun jij! Gun jezelf de tijd en geniet ook van de momenten waarop je ‘zondigt’. Maar volgens mij hoef ik je dit allemaal niet te vertellen! Je weet het zelf allemaal al!

  Liefs eefje

 2. Aafke
  maart 17, 2018 / 8:03 pm

  Herkenbaar!! mijn zoon is morgen zes weken. Ik heb mezelf 6 weken gegeven en daarna weer gezond te eten en te gaan bewegen. . Heel veel succes en wees lief voor jezelf!

 3. Sandra kok
  maart 17, 2018 / 9:01 pm

  Lisa, zo herkenbaar! Ik vind het super knap dat jij hier over schrijft. Hier ook in strijd met de kilo’s van mijn zwangerschappen. Zet hem op!

  Liefs Sandra

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.