De bevalling van Joep

Lieve lezers,

Ik heb lang zitten twijfelen of ik nog een blog wilde schrijven over mijn bevalling, aangezien ik ook al een bevallingsvlog heb gemaakt!

Maar daar vertel ik niet uitgebreid in hoe me bevalling is gegaan, en ik merk dat ik het toch graag op ‘papier’ wil zetten! Niet dat ik een heftige bevalling heb gehad ofzo maar gewoon omdat ik het kwijt moet..

Op vrijdag 16 februari was mijn vriendin jarig, s’morgens werd Hanna opgehaald door mijn schoonmoeder (zoals elke vrijdag). Ik had echt een verschrikkelijke nacht achter de rug.. je kent het wel, veel plassen, niet de slaap kunnen vatten, en Hanna die onrustig was! Dus toen Hanna weg was ben ik eerst gaan schoonmaken en opruimen uiteindelijk heb ik op aanraden van mijn moeder toch maar een middag dutje gedaan .. gelukkig maar!

Jurkje is het bevallingsjurkje van Het bolle buikje

Na het middag dutje ging ik me snel aankleden en een cadeau halen voor me vriendin en rechtstreeks door naar haar verjaardag!

Me vriendin wist dat ik helemaal klaar was met het zwanger zijn, dus ze had als grapje speciaal voor mij ananas gehaald (zal dat het laatste setje geweest zijn?)

Al met al was het een drukke maar fijne dag!

S’avonds zat ik op de bank met Joost the voice of Holland te kijken! De finale nota bene! Toen ik rond 20:00 uur naar de wc ging zag ik dat ik bloed verloor! Ik had al eerder op internet gelezen dat dat kan komen als je je slijmprop heb verloren! En aangezien ik de afgelopen weken al veel slijm was verloren moest het hier door komen! Voor de zekerheid belde ik toch even de verloskundige en die zei al dat het geen probleem was en dat er niks aan de hand was. Ik had wat last van voorweeen dus ik ging, zoals de fysio mijn aan had geraden, staan en mijn bekken kantelen, en dan me buik op tillen omdat ik zo’n mega buik had zou ik dan als ware ‘Joep zijn hoofd tegen de baarmoedermond aan drukken’ dit kon de bevalling stimuleren.. prima dacht ik! Ondertussen verloor ik meer bloed en werd mijn buik een beetje onrustig!

Ik ging naast Joost op de bank zitten en wilde hem laten zien welk dekbed overtrek ik voor Hanna wilde kopen, aangezien we er maar een hadden! (Nog steeds hebben we er maar 1.. super handig)

Ik liet me telefoon aan hem zien terwijl ik voelde dat ik ‘in me broek’ plaste.. ik zat gelukkig op een matje en zei tegen Joost: “OH.. OH.. ik plas in me broek!!! Ik plas in me broek!!!” Ik tilde het matje tussen me benen en rende naar de wc. Dit was rond een uur of 22:00 uur. Ik begon direct te huilen van blijdschap en stond onwijs te trillen! Ik wilde zo graag eerder bevallen, en dat ging dus ook gebeuren!!!! Aangezien het nu nog een schappelijk tijdstip was heb ik de verloskundige gebeld dat me vliezen waren gebroken en dat ze dus rekening kon houden met een onrustige nacht. Ze zei dat het alsnog uren kon duren en dat ik beter maar kon gaan slapen. Aangezien ik wilde dat de bevalling op gang kwam ben ik nog even Flip onze hond gaan uit laten, die hond dacht ook “wat doe jij nou?? Dit ben ik niet gewend”.. ik heb me moeder en schoonmoeder gebeld en op de hoogte gesteld! Toen zijn we naar bed gegaan! In bed begonnen de weeën direct, ze waren toen nog prima te doen maar kwamen al heel snel om de 5 min. dus rond 00:00 uur zijn we weer naar beneden gegaan, hebben de verloskundige gebeld, tas klaar gezet, en de maxi cosi! De adrenaline stroomde door mijn lijf.. nu ik er zo over na denk voel ik het weer!

nog een laatste buik foto..

Toen de verloskundige kwam vertelde ze dat ze eerst even wilde zien hoe ik op de weeën reageerde, prima dacht ik! Wist ik veel dat ze dat 1,5 uur ging doen! Heel ongemakkelijk was dit, eerst was ik nog aan het lachen en zakte ik alleen een beetje in tijdens een wee, later kon ik niet meer lachen en werd ik ongeduldig! Rond een uur of 2 ging ze me toucheren ik had 3/4 cm ontsluiting! We mochten naar het ziekenhuis!!!! Me schoonouders gebeld, en mijn moeder! Me schoonvader is op onze bank verder gaan slapen vanwege Hanna. En me schoonmoeder ging mee naar het ziekenhuis. Mijn moeder zou ook naar het ziekenhuis gaan! Om half 3 kwamen we in het ziekenhuis aan, ik was nog erg opgewekt en hyper! Had nog wat praatjes, maar per weeen verdwenen die.

Ik had thuis aangegeven dat ik geen pijn medicatie wilde (aangezien ik allergisch ben voor morfine kan ik alleen voor een ruggenprik kiezen!) al had me verloskundige op dat moment gezegd dat ik een keizersnede moest had ik het op dat moment ook prima gevonden! Achteraf niet uiteraard. Om een uur of 4 ben ik weer getoucheerd en had ik maar 5 cm ontsluiting! Hierdoor moest ik erg hard huilen want ik had echt verwacht al veel verder te zijn, de verloskundige zei wel dat me baarmoedermond zo week was als snot en dat was nog belangrijk!

Heel veel gevloek en schreeuw verder.. maar echt! Me moeder zei dat als er iemand nu de afdeling op kwam om te bevallen dat ze dan niet meer wilde omdat ik zo riep te schreeuwen! Ik was totaal niet meer vriendelijke, er mochten geen foto’s gemaakt worden! Daarna werd ik boos omdat er geen foto’s werden gemaakt! Me moeder zei dat ik niet zo moest vloeken.. of ze zich met haar eigen zaken kon bemoeien, haha. Ik werd boos omdat Joost nog op de stoel zat en niet naast me stond.. arme hij want daarna moest ik spugen van de pijn, in het bakje en een beetje over hem heen.. oeps!

Ik was zo onwijs moe, ik wilde alleen maar slapen, ik heb er zelfs over na zitten denken om gewoon die kamer uit te lopen want ik wilde echt niet meer haha.. fool

Ik kreeg toen al gouw persweeen ondanks dat ik nog geen volledige ontsluiting had, maar doordat alles zo week was was dit geen probleem begreep ik! De ontsluiting volgde van zelf..

Ik heb 3 kwartier geperst, en ben uiteindelijk toch weer in geknipt! Ze konden het verschil tussen Joep zijn hartslag en mijn hartslag niet meer horen, dus moest er een beetje vaart in de zaak komen.. zo doende de knip! Helaas! Ondanks dat ik dit absoluut voelde, man wat een hel (ik hoor vaak dat als ze knippen tijdens een wee je het niet voelt?! Grapje zeker??) is het herstel deze keer een stuk beter!

Uiteindelijk is om 04:59 uur Joep geboren..

Liefs Lisa,

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.