Mijn luiertas

Lieve lezers,

Nu ik tegenwoordig de deur uit ga met twee kindjes, heb ik ook twee keer zo veel spullen nodig en wat daar allemaal bij hoort vertel ik in deze blog..

Toen Hanna nog enigs kind was had ik een luiertas van Koeka by Cowboysbag, ik zag deze luiertas en was direct verliefd op de tas! Na lang zeuren mocht ik de tas kopen, want tja we hadden toen nog geen kinderen dus wisten niet hoe duur een kind is.. helaas heb ik de rits van de tas 3 keer laten maken.. (voor zo’n dure tas vind ik dit echt een tegenvaller!) maar goed, je begrijpt misschien dus wel dat deze tas nog meer spullen absoluut niet gaat overleven.

Hanna gaat op vrijdag naar mijn schoonouders en die hebben dan ook een tas nodig.. dus ik had een tweede luiertas nodig. Ik heb gekozen voor de Lisbon Quilted van Little Company, een tas die je op je rug kan dragen! Zo handig want til maar eens je kind op met een tas op je schouder.. of je mept je kind met de tas tegen zijn hoofd.. of de tas valt weer eens van je schouder! En in de andere arm hangt de maxicosi; de hond; of de kinderwagen..

Wat echt niet mag ontbreken in mijn tas is; met stipt op 1.. ja je voelt hem al aankomen.. luiers!!! Zelf gebruik ik het liefst pampers en daar van heb ik er minimaal 4 van voor Hanna in de tas zitten en 6 voor Joep.. want hij heeft het poepen in een schone luier echt uitgevonden!

Billen doekjes ook zeer essentieel, billen doekjes gaan over het algemeen wel goed samen met poep billetjes! Ik vind de doekjes van Zwitsal het lekkerst, de doekjes van pampers vind ik te nat! Wanneer er meer dan de helft van de billen doekjes op zijn gaat er nog een pak in de tas! Want je zal maar mis grijpen.. dat zou echt shit zijn ;).

Reserve kleding; om weer terug te gaan naar het punt dat Joep het poepen heeft uitgevonden.. en dan het liefst tot aan zijn rug! Heb ik dus wel schone kleding nodig, hier valt onder; een schone romper, shirt en broekje. Ik heb altijd een maat groter in de tas, want stel je voor dat hij een groei spurt heeft gehad, en ik die nou net even heb gemist! Voor Hanna heb ik alleen een reserve romper bij me! Zij heeft inmiddels een aardig vast ritme in haar stoelgang dus ik verwacht niet meer zo snel een onaangename verassingen!

Spuugdoekje; altijd handig wanneer de kleine spuugt; maar ook voor wanneer je borstvoeding geeft en je je borst wil bedekken en verder niks bij je heb! En snotjes.. persoonlijk haal ik die vieze darels liever weg met een spuugdoekje; in de was en klaar! En ik heb het idee dat het wat subtieler aan voelt bij die kleine neusjes!

Sab simplex; deze kan sinds kort ook niet ontbreken, dit spul werkt super voor de krampjes!

Snoepjes/ koekjes; of iets anders om te zorgen dat ze even stil zijn! Sinds pak hem beet 1/2 maanden hebben we standaard de snoepjes van bearnibbles in de tas zitten! De snoepjes zijn verantwoord en nemen amper ruimte in beslag; en je kan ze verstoppen in de tas! (Handig als je kindje aan zelf service doet!) vaak zorg ik ook dat er een banaan of mandarijn ik de tas zit!

Drinkfles; zorg er voor een die niet lekt! Ik gebruik het liefst de Nuby Flip it beker; ik heb veel verschillende anti lek bekers gebruikt; maar deze lekt echt niet! Ik heb namelijk wel eens gehad dat ik me luiers kon weg gooien omdat me fles wel lekte (die van de Hema!)

Tampons; voorlopig heb ik ze niet nodig.. maar ik hou niet van onverwachtse bezoekjes van ‘Misses cranky‘ dus beter ben ik goed voorbereid!

Verschoningsmatje; volgens mij zit deze standaard bij de meeste luiertassen.

wat ook absoluut niet mag ontbreken.. poesje voor de meeste mensen ook wel bekend als stampertje! Hanna slaapt niet zonder!!

Eten drinken voor mij; sinds kort heb ik een te fijne bidon van personal body plan, deze smaakt niet naar plastic! Aangezien ik borstvoeding geef moet ik voldoende drinken en eten, dus heb ik ook altijd een zakje met noten in de tas zitten!

Zonnebrand; aangezien wij allemaal vampieren huidjes hebben, heb ik ook standaard zonnebrand bij me, we zijn namelijk zo snel al verbrand! Tijdens me zwangerschap heb ik deze zonnebrand gekocht van Biodermal, hij is ook prima geschikt voor kinderen.

Ik hoop dat jullie iets hebben aan mijn tips. Er is niks gesponsord, ik ben echt fan van deze producten.

Liefs Lisa,

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.