Avond ritueel

Lieve lezers,

Hoe doe ik dat? Twee kindjes naar bed brengen vanavond! Wat is ons ritueel?

Laat ik gelijk maar zeggen dat ik het soms best pittig vind, en ik de eerste weken echt niet alleen wilde zijn s’avonds! Want bed tijd is zo’n beetje het heftigste moment van de dag hier..

Hanna overprikkeld, en Joep die ook liefde wil. De eerste weken mocht Joost ook echt niet weg voor dat Hanna in bed lag. Maar nu hebben we wel aardig een ritme te pakken!

Wij eten (heerlijk autistisch) elke avond om 18:00 uur, we zijn zo lekker burgerlijk! En elke avond, behalve in het weekend gaat Hanna om 19:00 uur naar bed.

Hanna doucht s’morgens, want echt niet dat ik hier s’avonds aan begin! Joep leg ik beneden in de box, en Hanna gaat naar boven.

Boven doe ik Hanna haar pyjama aan, krijgt ze een schone luier, poets ik haar tanden en lees ik tijdens het drinken van haar fles (ja hier was ze vanaf, tot dat Joep werd geboren) een verhaaltje voor. Soms ligt Joep ondertussen erg hard te huilen, ik vind dit echt verschrikkelijk! Maar wil mijn één op één tijd met Hanna niet ‘afraffelen’.

Daarna ga ik nog even met Joep op de bank liggen, en geniet ik ook met Joep even van onze tijd samen! Hij gaat om 20:00 uur naar bed, en drinkt s’avonds bijna één uur!!!!!! Lang bij me alvorens hij in slaap valt.

Tegen de tijd dat beide kindjes slapen is het voor mijzelf inmiddels ook wel weer bed tijd…

Liefs Lisa,

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.