Het is zo ver..

Lieve lezers,

Mijn baby word al zo groot.. inmiddels is hij de 4 maanden gepasseerd en mag hij zijn eerste hapje hebben.

En vandaag was dat zo ver..

Ik heb lang zitten twijfelen of ik hem nu al zijn eerste hapje zou gaan geven of dat ik nog even wacht, ik heb toch besloten om dit nu al te doen.

Waarom nog even wachten? Joep doet het goed op de flesjes en ik heb nog niet het idee dat hij enorm veel behoefte heeft om hapjes te eten! Hij kijkt wel als ik aan het eten ben, en vind het wel interessant.

Waarom ik wel al begin! Eigenlijk hoop ik dat Hanna Joep straks ook hapjes kan en wil gaan geven en dat ik haar op deze manier er meer bij kan betrekken, en hopelijk hun band beter word. Nou moet ik zeggen dat bij Hanna ik precies op de dag af met vier maanden haar haar eerste hapje gaf.. iets met ongeduldig!

wanneer jou kindje hapjes krijgt tussen de 4 en 6 maanden worden dit oefen hapjes genoemd. Het is dus niet de bedoeling dat deze hapjes een flesje vervangt. Door voor de 6 maanden te beginnen met hapjes kun je de kans op voedselovergevoeligheid verkleinen.

Ik ben bij Hanna bewust begonnen met het geven van groenten hapjes. Denk hierbij aan; bloemkool, broccoli, worteltjes, doperwtjes, boontjes of pompoen. Dit omdat fruit zoet is en ik er vanuit ga dat dit sneller in de smaak gaat vallen dan groenten.

Joep heeft vandaag broccoli gehad en zal dit een week krijgen, volgende week een ander soort groenten, en dan wil ik over 4 weken pas fruit aanbieden. Rustig opbouwen.

Baby’s mogen nog niet alle groenten en fruit soorten hebben..

Omdat Joep nog niet zelfstandig rechtop kan zitten gebruik ik de bambo zitjes. Hier mogen ze al inzitten vanaf 4 maanden, zodra ze zelf hun hoofdje kunnen ondersteunen. (Ik heb deze bij Hanna al aangeschaft omdat ze ook prima onder de douche kunnen!)

De eerste hapjes gingen niet erg zoals ik had verwacht, ik kan me ook niet meer herinneren hoe de eerste hapjes bij Hanna gingen, maar Joep is tot nu toe geen fan van broccoli.. hij was erg blij dat hij hierna melk mocht drinken bij me haha.. word vervolgd..

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.