Zindelijk?

Lieve Lezers,

Eindelijk kan ik deze blog schrijven,
Helemaal zindelijk is Hanna nog niet, maar we zijn al zo’n end.

Hoe we dit hebben aangepakt? ik zal even bij het begin beginnen..

Vorig jaar hebben wij al een potje aangeschaft, s’morgens na het slapen gaan liet ik haar kennis maken met het potje.. er even op zitten terwijl ik naast haar zat op de toilet, ja we deden alles samen.

Puur toeval (denk ik) heeft ze twee keer op het potje geplast en hier na een langere tijd er niet meer naar om gekeken. Omdat ik zwanger was van Joep, en al heel vaak had gehoord dat teveel veranderingen niet goed zouden zijn heb ik het zindelijk maken op een laag pitje gezet.

Toen de zomer dit jaar begon was het tijd om het weer op te pakken.

De hele dag liet ik Hanna in der blote kont lopen, en als ik zag dat ze moest plassen of aan het plassen was rende ik (als een idioot) op haar af, tilde der op en rende met haar onder mijn armen naar het potje toe, met gevaar voor eigen leven.. want echt niet dat ze altijd direct stopte met plassen als ik haar op tilde..

De ene dag ging het super goed en ging Hanna zelfstandig naar het potje om te plassen, en de volgende dag plaste ze weer 5 keer achter elkaar op me vloer.. in de woonkamer.. (stinkt bijna net zo erg als katten pis).

Alhoewel ik Hanna vrij weinig snoep geef wist ik dat als ik haar zindelijk wilde krijgen ik haar snoepjes moest geven, ze doet namelijk alles voor snoep. Mijn moeder heeft mij ook op deze manier zindelijk gekregen

een plasje 1 tumtummetje,
een poepje 2 tumtummetjes

Toen Hanna eenmaal de smaak te pakken had en goed plaste op het potje ben ik over gegaan op stickers, aangezien ze nu al een beetje gewend was kon dat wel.

De eerste keer de deur uit gaan zonder luier vond ik enorm spannend, ik heb Hanna verteld dat ze niet in de auto kon plassen en dat waar we heen gingen ze daar gewoon kon plassen, en ze me moest vertellen als ze moest plassen. Eenmaal op onze bestemming heeft ze toch in haar broek geplast ondanks dat ik meerdere malen heb gevraagd of ze moest plassen.. ik merkte dat dit niet werkte en ben sindsdien elke keer gewoon met haar naar de wc gegaan om te plassen, ook als ze zei dat ze niet hoefde. Dit werkte erg goed.

Nu geeft ze buiten de deur zelf aan dat ze moet plassen, en trekt ook alvast haar broek naar beneden en shirt omhoog, zodat in ieder geval iedereen weet dat ze moet plassen.

Tussen de middag moesten we het er maar gewoon op wagen, ze heeft bijna geen plas luiers meer als ze wakker word, maar voor de zekerheid heb ik toch maar een matje onder haar neergelegd. Ik heb gekozen voor zo’n matje wat in mijn kraampakket zat. Als Hanna wakker word sprint ik naar boven en ga direct met haar naar de toilet.. en dit werkt goed, voor de zekerheid heb ik wel een potje in haar kamer gezet. Zodat zij indien nodig toch gebruik kan maken van het potje. Op de wc hebben wij een bril verkleiner Dit vind Hanna erg interessant.

Hanna slaapt nu alleen s’nachts nog met een luier om. Aangezien Hanna sinds deze week tussen de middag zonder luier slaapt en op de kinderopvang nu ook geen ongelukjes meer heeft wacht ik nog even met het af laten van de luier s’nachts. Ik denk dat het geen goed idee is om alles te snel te willen.

Ik ben me ervan bewust dat Hanna mogelijk nog een terug val zal krijgen, en ik hou hier ook rekening mee.

Altijd reserve kleding mee

Voor potjes raad ik je aan om een kijkje te nemen op deze website:
plaspotje.nl * Klik hier!

Ik vind het trouwens wel lastig om opzoek te gaan naar goede onderbroekjes, ik heb er nu een aantal van de zeeman, zodat wanneer zij er in poept ik hem gewoon weg kan gooien. Maar Hanna heeft echt een kippenkontje en past in weinig onderbroekjes.

Wat ik wel nog kwijt wil is, Hanna poept niet op de wc of op het potje, ik denk dat ze dit nog niet durft. Ik heb haar wel eens op de wc gezet als ik zie dat ze aan het poepen is (toen zij nog een luier droeg) maar nu doet ze dit alleen als ze slaapt. Ik ben dus erg benieuwd wat er gebeurt als zij ook s’nachts zonder luier slaapt.. ik ben bang dat er nog wel wat ongelukjes zullen komen.

En op de opvang werd er gezegd dat Hanna nog geen interesse had in het potje of de wc, terwijl ze hier al weken plaste op de wc. Het verbaasde hun dan ook enorm toen wij vertelde dat Hanna zindelijk was.. (zo goed als)

p.s. ik ging in mijn telefoon opzoek naar een leuke foto.. ik heb alleen foto’s van drollen in een potje, dat doe ik jullie niet aan.

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.