De perfecte leeftijd om moeder te worden…

Lieve lezers,

Onderstaande blog is geschreven door Laura van Kids & Kurken.

Dit is een duo blog, wil je mijn verhaal lezen, ga dan snel naar haar website!

Liefs, Lisa

Tja, dat verschilt denk ik per vrouw. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat je pas aan kinderen moet beginnen, als je flink geleefd hebt. Heb jij wel alles gedaan wat je zeker weten wilde? Want geloof me, je leven verandert wel degelijk. Dit betekent niet dat je niet meer naar de kroeg kan gaan of dat je alle festivals moet missen, maar wel dat je niet meer spontaan weg kan blijven of de gehele dag brak in je bed kan gaan liggen. Sommige mensen willen lang razen en leven en andere mensen hebben er niet zoveel mee. Ik heb er zeker voor gezorgd dat ik een aantal keer met mijn backpack naar de andere kant van de wereld ben gaan rondtrekken. Ik heb bijna ieder feest in Nederland (en daarbuiten) gehad. Drank en drugs, ik heb het allemaal gezien. Mijn studententijd was top, ik heb met vriendinnen gewoond, ik heb op mezelf gewoon en een tijdje samengewoond. Was ik aan kinderen toe op mijn 28e? Hell yeah! Ik was een stuk rustiger en toe aan stabiliteit en verantwoordelijkheid. En kijk, wanneer je in deze fase belandt, is voor iedereen verschillend. Sommigen zijn daar op hun 18e en anderen op hun 30e. Wat is wil zeggen is: zorg wel dat je in deze fase zit als je aan kids begint! Zo niet, nog niet aan kinderen beginnen. Pak dan eerst dat gewenste vliegtuig of koop dat felbegeerde ticket voor dat 5-daagse festival. Kinderen kunnen een jaartje later ook nog. Wat dat betreft loopt het niet weg. En eerlijk is eerlijk, met kinderen ga je direct een commitment aan voor zeker 18 jaar.

Voor mij was dus 28 jaar de perfecte leeftijd om moeder te worden. Ik kende mijn vriend toen bijna 10 jaar en financieel konden we een kind erbij hebben. Want ook dat is belangrijk. Kan je voor dit kind zorgen? Luiers zijn duur! En verder heeft de baby veel spullen nodig. Misschien ga je wel kolven, nou zo’n apparaat kost ook weer een paar honderd euro. Wat ik eigenlijk wil zeggen: het is belangrijk dat je stabiel bent financieel en mentaal rustig. Deze twee voorwaarden zeggen naar mijn idee zoveel meer dan een leeftijd uitgedrukt in een getal. Een getal zegt eigenlijk weinig… Dus mama, luister niet als een ander je beoordeelt op een getal. De ander slaat de plank namelijk volledig mis. Luister naar je eigen innerlijke gevoel en kijk naar je situatie. Dat zegt alles.

Xoxo Laura

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.