Lang vliegen met een baby

Lieve lezers,

Afgelopen week gingen we ervoor.. 10 uur vliegen met een baby! Joep is dan inmiddels wel 10 maanden oud maar het is nog steeds mijn baby..

Als je het zo bekijkt gingen we 10 uur vliegen met twee baby’s, of nou ja.. drie want Joost is mijn grootste baby!

Ik zag er enorm tegen op! Want zoals de meeste van jullie wel weten zijn we 7 weken terug op vakantie geweest in gran canaria. Deze vlucht duurde 4 uur en Joep wist het te presteren dat hij 3,5 uur gehuild heeft op de terug vlucht.. voor een baby die altijd vrolijk is en zelden huilt is dit dus heel bijzonder en vooral verschrikkelijk voor hem en mij.. en alle mensen om ons heen die zonder kind reizen en opeens een hekel hebben aan kinderen, en al helemaal als ze huilen, dus die bij elk traantje gaan zitten zuchten en kreunen en je boos aankijken.. die mensen!

Bij KLM kan je een baby bassinet aanvragen (ik weet niet hoe dit zit bij andere maatschappijen) dit is geschikt voor kinderen niet zwaarder dan 10 kilo of niet langer dan 65 cm! Ondanks dat Joep toch echt wel langer was kregen we alsnog deze stoelen aangewezen, we hadden dit tenslotte dan ook aangevraagd!

Maar oh jongens dit zijn echt super fijne plaatsen! Zo veeeel ruimte voor je benen!!!! Alleen al daarom wil ik altijd daar zitten haha.

Ondanks dat Joep echt net aan in het bedje paste was ik wel onwijs blij met deze optie. Gewoon het feit dat je hem even weg kan leggen..

Ik gaf Joep een flesje en legde hem in het bedje en hij sliep een aantal uren. Hij sliep niet zo veel als thuis en was ook wel een beetje humeurig maar dat mag wanneer je 10 uur moet reizen! “Joep wil op zichzelf liggen als hij slaapt.. niet meer in mijn armen!”

Als Joep wakker was kwam hij bij mij op schoot zitten of we gingen op de grond spelen, want ook daar was genoeg ruimte voor. Al met al ging het wel aardig goed met Joep hij werd een keer wakker van zijn schreeuwende zus en een keer omdat het mandje/ bedje niet goed vast zat.. opzich best wel cruciaal!

Om Joep te vermaken hadden we genoeg eten mee.. want ja Joep hoort absoluut bij team always hungry!

In tegenstelling tot Joep was Hanna echt pittig.. 10 uur lang was ze wakker.. wilde allemaal dingen zien die er niet waren (op de tv) en was echt bek en bek af.. dit resulteerde in een uhm ja verschrikkelijk humeur! De gehele vlucht was ze wakker en na onze tussenstop in Aruba moesten we nog 20 minuten vliegen naar Bonaire, en ja je raad het al.. het vliegtuig kwam los van de grond en mevrouw lag al in een diepe coma, Joep heeft tijdens die vlucht heerlijk zitten gieren met de mensen achter ons..

De terug vlucht word een nacht vlucht dus ik hoop onwijs dat ze allebei dan slapen, zo dat ik op ze minst niet 4 uur over 1 film doe..

Ik raad iedereen aan om gewoon die vakantie te boeken die je zo graag wil.. het is even afzien maar als je er eenmaal bent is het het meer dan waard, en niet alle kindjes reageren het zelfde.

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.