Instagram dipje

Lieve lezers,

Zoals mijn vaste volgers vast niet is ontgaan heb ik tot voor kort last gehad van een instagram dipje..

Dipje is misschien een understatement want ik was vast besloten om te gaan stoppen met instagram. Sterker nog ik was al begonnen met het schrijven van een heuse ‘afscheidsblog’. Ik denk dat het mede dankzij mijn vaste volgers is dat ik toch heb doen besluiten om verder te gaan..

Maar graag leg ik in deze blog uit waarom stoppen ├╝berhaupt een optie was; en waar dit dan vandaan komt.

Laat ik positief beginnen:

Instagram heeft mij mooie dingen gebracht en ontzettend leuke samenwerking opgeleverd en als de echte Hollander die ik ben zeg ik eerlijk dat ik gek ben op gratis spullen. Maar nog het belangrijkste voor mij is de contacten die ik heb gekregen met nieuwe mensen, via Instagram heb ik veel mensen leren kennen en dat is voor mij iets wat ik heel erg leuk en fijn vindt, en misschien zelfs wel belangrijk.

Maar wat ik minder leuk vind aan Instagram:

Is het feit dat mensen elkaar makkelijk kunnen neerhalen van achter hun telefoon of laptop of computer of verzin iets er worden soms echt kwetsende dingen gezegd, we zijn te veel bezig met elkaar.

Wat ik hier mee bedoel: mensen maken zich druk omdat er andere mensen zijn die volgers kopen hun reclame betalen of op een andere manier geld in Instagram steken. Laat ik gelijk maar even met de deur in huis vallen het is je misschien vast wel opgevallen maar ik heb ook wel eens mijn berichten gepromoot en hier schaam ik me helemaal niet voor. Maar dat mensen zich kwaad kunnen maken omdat een ander dit doet snap ik gewoon niet.

Als iemand gelukkig wordt van het kopen van volgers waarom maken anderen zich daar druk over? of als iemand graag zijn berichten promoot laat hem lekker.

Mensen die elkaar afvallen over het wel of niet geven van borstvoeding. Mensen die zich bemoeien of iemand liever een potje geeft of liever vers eten geeft. Mensen die vinden dat iemand te commercieel bezig is ofmensen die boos worden omdat iemand wel of niet zijn kindje laat vaccineren..

als iets je niet aanstaat ontvolg die persoon dan. We worden niet verplciht om elkaar te volgen. Laten we het leuk houden.

Wat ik persoonlijk ook erg jammer vind is dat er bepaalde groepen nodig zijn om bij elkaar reacties te geven, zodat je reacties terug krijgt; en je foto’s meer opvallen! Ik ben zelf meerdere malen lid geweest van zo’n groep, na mijn idee heeft dit het zelfde effect als berichten promoten. Want de reacties zijn niet eerlijk. Zou het niet leuker zijn als we bij elkaar reageren omdat we het leuk vinden om te reageren, en niet omdat we indirect verplicht worden?

Ik begrijp dat mensen, waaronder ik zelf, het doen.. vanwege het algoritmen. Ik vind het alleen zo jammer dat het nodig is..

Deze ronde ga ik het anders doen op Instagram. Ik plaatste voorheen mijn foto’s alleen ’s avonds Omdat ze dan meer bekeken worden. Daar stop ik mee ik plaats mijn foto wanneer ik dat wil, en omdat ik dit wil als ik zes dagen niks plaats ga ik me hier niet meer lullig over voelen. Ik bedoel het is maar Instagram.

Wordt het algoritme betreft snap ik heel goed dat je hier rekening mee houdt als Instagram jouw bron van inkomen is dit is voor mij niet het geval dus probeer ik voor mezelf er minder druk op te leggen. Niks moet alles mag.

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.