Ik ben bang dat dit geen fase is..

Lieve Lezers, 

Sinds de laatste weken zijn we aan een nieuwe fase/ hoofdstuk begonnen.. ik weet niet precies wat dit is, maar ik weet wel dat het me niet bevalt.. sterker nog, ik ben hier nog helemaal niet aan toe..

Mijn dochter Hanna (2,5 jr.) vind middag dutjes niet meer nodig, heel leuk voor haar dat ze dit bedacht heeft, maar ik vind middag dutjes absoluut wel nog nodig.

Mijn 1,5 uur rust op mijn vrije dag wil ik nog niet op geven.. Nou moet ik eerlijk zeggen dat dit het ergste nog niet is hoor. Ik ga meestal opruimen en schoonmaken als Hanna in bed ligt en nu helpt ze mij daar heel erg pittig mee. Niet dat het werkt, maar het idee is er, en iets met “jong geleerd is oud gedaan”.. 

Elke dag probeer ik haar toch weer in bed te leggen (de aanhouder wint) na de eerste 5 minuten stilte begin ik subtiel aan mijn vreugde dans.. maar helaas word deze snel verstoord. Ze begint met praten tegen haar knuffels, vervolgens gaat het licht aan, en daarna moet ze plassen en vervolgens gaat ze me roepen. Haar hierna nog in bed krijgen is onbegonnen werk. 

Deze fase heeft ze al eens eerder gehad en deze ging vanzelf weer over maar wat haar leeftijd betreft denk ik niet dat ik haar nog veel langer kan verplichten tot een middag dutje. 

Maar eind van de dag merk ik pas hoe waardevol een middag dutje voor haar is, vaak is ze eind van de dag echt bek af en valt er geen land meer mee te bezuilen. Ik vind dit eigenlijk erg zielig voor haar omdat ze gewoon niet weet wat ze met zichzelf aan moet. En daar komt bij dat het gewoon best vermoeiend is want niks is meer goed..

Ik vind dus wel dat ze een vorm van rust moet pakken. Dus breng ik haar elke dag weer naar bed, en als ze aangeeft niet meer te willen slapen laat ik haar spelen in haar kamer. Hierdoor krijgt ze weinig extra prikkels binnen en kan ze toch even ‘rustig’ aan doen.. gelukkig werkt dit.. voor nu. We gaan zien hoelang dit goed gaat. 

Ik vind dit een schitterende leeftijd met veel nieuwe dingen waar we beide aan moeten wennen ;).

Liefs, Lisa

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.