Nee, zwanger zijn is niet mijn ding

Lieve lezers,

Als eerst wil ik zeggen dat ik het nog steeds onwijs bijzonder en mooi vind dat ik twee kindjes op de wereld heb mogen zetten. Wauw dat wij dit hebben mogen mee maken. Maar een derde zwangerschap?

Hou maar op! Alhoewel ik baby’s.. en dan vooral die van mezelf echt geweldig vind sla ik nog een keer zwanger worden toch echt liever over. Het is goed zo!

Buiten het feit om dat ik echt belachelijk veel pijn heb tijdens mijn zwangerschap (bekken instabiliteit in combinatie met een gebroken stuitje is not done!) ben ik ook een emotioneel wrak, om elke scheet die er dwars zit kan ik huilen, en ik wil alleen maar- de hele dag door- slecht eten.. sporten vind ik mezelf te zielig voor “ik word toch wel dik” en dus groei ik makkelijk 20 tot 30 kilo..

Nee dat wil ik niet nog een keer, ik ben kei- en kei hard aan het trainen om back in shape te komen en nu bijna een jaar na mijn tweede bevalling denk ik pas “he he, dat ziet er bekend uit”.

Tijdens je zwangerschap krijg je op plekken haargroei waarvan je niet wist dat het kon, je word elke keer verast met een onaangename verassing als je onder je buik voelt.. want ja, zelf kan je niet meer zien wat er nou allemaal groeit? Elke keer met eten mors je wel op je buik.. ja als ik niet zwanger ben kan ik wel normaal eten maar op een of andere manier hebben die baby’s bij mij een hele hoge aantrekkingskracht naar eten. Me voeten groeien spontaan een maat.. dag lievelingsschoenen.. ik koop elke 2 maanden een nieuwe broek, weer een maatje groter.. want niet alleen me buik groeit.. me benen- billen- borsten en vooral onderkin groeien ook! Uiteindelijk stap ik maar over op jurkjes want daar zit meer rek in..

Ik maak het liefst elke dag ruzie met mijn vriend, en waarover? Geen idee! Want dat ben ik aan het einde van de ruzie alweer vergeten, ja die “zwangerschaps dementie” is echt geen grapje!

Ik lees altijd dat iedereen aan je buik wil zitten, ik zal vast iets uitstraal als.. “blijf met je poten van me af” want de enige die ongevraagd aan me buik zit is mijn moeder! Terwijl juist iedereen er aan mag zitten.. wie ik ken dan he!

Ik krijg gruwelijke obstipatie.. ja ook dit wou ik met je delen. En ik ga s’nachts 3747382 keer plassen! Ik laat scheetjes daar word je bang van en gebruik dan standaard de opmerking “komt door de baby” of “dat was de baby”, “de baby heeft buikpijn”..

Wanneer de baby langer dan drie uur niet beweegt begin ik me zorgen te maken.. “gaat alles goed daarbinnen?”

Nee zwanger zijn is echt niet mijn ding. Ik heb de twee mooiste kindjes op aarde gezet, en vaak zijn ze ook nog eens erg lief, ik ben gezegend met een dochter en een zoon. Het is goed zo.

En de reden dat ik deze blog schrijf, is niet om jullie er van te overtuigen dat ik echt onwijs goed kan zeuren, nee het is dat zodra ik enigszins in mijn hoofd krijg “agh een derde zou toch leuk zijn he?” Ik deze blog kan lezen en ik dan denk ohja.. laat maar!

Dus note to self: je bent in een attractiepark 3 kids, 1 bij papa in het karretje, en 1 bij mama.. papa en of mama moeten nog een keer met het derde kind en de rest van het gezin kan 20 minuten wachten.. of de kids zijn ouder en de oudste twee gaan samen? Want met mama is niet cool.. dus mama mag alleen….. een mega auto rijden om al mijn kids en troep kwijt te kunnen, zo’n auto die ik nooit eens nergens kan parkeren.. nee Lisa!

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.