Vans Old Skool

Lieve lezers,

Deze keer eens een andere soort blog dan je gewend bent van mij, ik schrijf natuurlijk veel over kinderen en alles wat hier mee te maken heeft. Maar laten we vooral onszelf niet vergeten.

Met al dat rennen achter de kinderen aan heb je natuurlijk wel goede schoenen nodig, want geloof mij anders heb je aan het einde van de dag echt overal pijn.. en los daarvan, nieuwe schoenen kopen is altijd een goed idee toch?

Oké wat ik echt heel graag wil vertellen.. ondanks dat ik veel schoenen afwissel, want ja we sluiten niemand buiten, allemaal mogen ze gedragen worden, is er toch wel één paar schoenen die er bij mij met kop en schouders boven uit steekt. En die absoluut geschaard gaan onder het kopje ‘lievelings schoenen’ is toch echt wel mijn Vans Old Skool.

Wat ik zo fijn vind aan deze sneakers is dat je ze overal onder kan dragen, ik ben geen fashion icon. Ik draag waar ik me goed in voel, en als het ook nog leuk bij elkaar matcht.. ben ik helemaal gelukkig. Met deze schoenen is dat iets wat al snel lukt. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik vooral van basic hou; zwart- wit- zwart/ wit maar daarin tegen vind ik van vans de lichtroze/ nude of mint kleur ook echt te gek. Ik bedoel als ze lekker zitten is de kleur al vaak goed toch ;).

Leuk om te weten; Vans is in 1966 opgericht door Paul van Doren, bedankt Paul! De eerste Vans store ‘Rubber Company’ winkel is geopend in Californië .

Wat ik wel ironisch vind, toen ik op het voortgezet onderwijs zat waren Vans echt voor de ekte skaters, om deze reden wilde ik ze toen niet hebben.. I’m such a fool!

Maar zo ironisch is dat helemaal niet want Vans schoenen waren in het begin van de jaren ’70 ontzettend populair bij de skaters. Het merk werd nog populairder toen skateboarders en BMX rijders mee gingen helpen met het ontwerpen van de schoenen. Einde jaren ’70 had het merk al meer dan 70 winkels.

Alhoewel de schoenen goed verkochten is het merk toch in 1983 failliet gegaan, je kan natuurlijk niet altijd 6 gooien. Pas drie jaar later kon Vans uit hun faillissement komen.

En hoe tof is het dat Vans in 1998 als eerste een indoor-outdoor skatepark van 46.000 vierkante meter heeft geopend, ik bedoel te gek toch?

Wat ikzelf echt leuk vind aan de Old Skool variant is de streep over de zijkant van de schoen, dit maakt hem net wat unieker. Het breekt de ééntonigheid. De schoenen zijn simpel en hierdoor passen ze juist overal goed bij. De gevoerde boorden (bij de hiel) zorgen voor steun en flexibiliteit.. ik bedoel de schoenen ogen niet alleen stevig, maar zijn het ook echt.

Liefs, Lisa

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.