Ik heb mijn kraamhulp weggestuurd!

Lieve lezers,

Ik heb wel eens eerder verteld dat ik mijn kraamhulp weg heb gestuurd, maar ik ben hier eigenlijk nooit verder op in gegaan, nu leek mij hiervoor het beste moment.

De eerste 5 dagen van mijn kraamweek had ik een kraamhulp die ook aanwezig was bij de bevalling in het ziekenhuis. Een jonge vrouw, lekker vlot, echt een gezellige vrouw, waar ik een leuke klik mee had. Maar helaas had ik haar maar 5 dagen.

Ik zou dus een nieuwe kraamhulp krijgen, mijn vriend was al weer te werk en ik vond het best spannend, een nieuw persoon ontvangen in mijn huis. Tegen de tijd dat ze kwam (volgens mij rond 09:00 uur) was ik al aangekleed en zat ik met de kindjes beneden al te ontbijten.

Dit werd al niet zo positie ontvangen. Zij ‘hoort’ mijn ontbijt te maken, oké prima, maar met een kindje van bijna 2 jaar kan ik niet zeggen “nee je mag nog niet eten”. Om eerlijk te zijn, vanaf het moment dat wij elkaar de hand schudden voelde het al niet goed, geen klik en na mijn kraamhulp van de afgelopen 5 dagen was de lat ook wel erg hoog gelegd.

Ik was mijn beddengoed altijd aan het begin van de dag en aan het einde van deze zelfde dag gaat dit beddengoed over mijn bed. Ik heb nooit schone beddengoed in de kast liggen. Mijn oude beddengoed wacht bij de wasmachine tot hij erin mag. Dit vind ik fijn, dan ruikt het allemaal nog fris. Mijn kraamhulp vroeg waar mijn schone bedden goed was, die had ik niet.. toen ik vertelde hoe ik het meestal doe werd ze geïrriteerd, schijnbaar was dit niet zoals ze gewend is. Het feit dat iemand geïrriteerd word, op jou, in jou huis, voelt heel naar!

Vrijwel alles wat mijn kraamhulp de afgelopen 5 dagen had gedaan was niet goed of klopte niet volgens haar. Zo vond ze ook dat het niet kon hoeveel mijn baarmoeder al was gezakt.. “prima voor jou meid, maar het was echt zo”.

Over het lunchen tussen de middag kregen we ook een discussie, ik eet altijd pas als Hanna klaar is en in bed ligt. Ik was toen s’middags soms wel een uur bezig met haar broodje en vind het dan fijner om daarna in alle rust zelf te eten. Toen de kraamhulp vroeg wat ik wilde eten gaf ik aan dat ik liever nog even wachtte met eten. Ze werd geïrriteerd en zei dat ik moest eten en vroeg nogmaals wat ik wilde. Ik noemde toch maar iets op, en eind stand ik had een broodje terwijl ik Hanna eten gaf.. wat ik dus zo vervelend vind. Ik gaf Joep borstvoeding toen Hanna in haar stoel ging staan, de kraamhulp deed niks. Ik heb Hanna uit de stoel getild, MET een drinkende baby aan mijn borst.

Als Hanna iets vertelde tegen de vrouw dan reageerde ze haast niet, want ze verstond haar niet.. sorry maar als een peuter leuk doet tegen jou, doe je leuk terug! Ook als je ze niet verstaat.

Oké nu antwoord ik stoer, maar toen ze hier was hadden we meerdere discussies op 1 dag… hoe dan, maar toch durfde ik haar niet weg te sturen. S’middags huilde ik in bed omdat ik mijn vriend en oude kraamhulp miste.. een en al hormoon..

De vrouw had het ook niet zo met mijn hond, en de gehele dag heb ik zelf mijn 2 kleine kindjes verzorgd. Dit was voor mij de druppel, een schoonmaakster had ik niet nodig. Aan het einde van de dag, toen de kraamhulp weg was belde het kraambureau en zij vroegen mij netjes hoe de nieuwe kraamhulp beviel.. nou niet, ik was bevallen niet zij, oké dit was een inkoppertje haha grapje zo ging het niet maar ik vertelde wel dat ze niet terug hoefde te komen. Ergens voelde het echt heel erg kinderachtig dat ik dit achter haar rug om deed. Maar aan de andere kant wilde ik haar echt niet meer in mijn huis.

Ik ben niet op mijn mondje gevallen dus het verbaasde mij echt dat ik haar niet zelf durfde weg te sturen.. en vooral niet eerder.

Het kraambureau stuurde een andere vrouw om mijn laatste dag af te sluiten, formulieren in te vullen, en nog een paar kleine dingen in het huishouden te doen.

Ik baalde wel dat mijn super fijne kraamweek toch een negatieve wending heeft gekregen. En raad een ieder dan ook echt aan om te bellen als het niet goed voelt.

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.