Mijn hart huilt..

Lieve lezers,

Vandaag heb ik iets gedaan wat ik echt verschrikkelijk vind.

Ik heb lang zitten na denken of ik dit wilde delen ja of nee, omdat het een onderwerp is waar ik geheid reacties op krijg. Maar ik ben begonnen met schrijven om mijn hoofd leeg te maken, en mijn hart eventjes te ontluchten . En dit is een onderwerp die al maanden door mijn hoofd speelt.

Ik vind dat je niet aan een hond moet beginnen als je het niet af kan maken, maar ik vind ook dat je soms niet aan je eigen belang moet denken, maar aan die van een ander.

Vandaag hebben wij, met pijn in onze hart, en met zo ontzettend veel tranen, onze hond Flip naar een ander huisje gebracht.

Als ik ergens las dat iemand zijn hond weg deed dacht ik altijd “waarom heb je dan in eerste instantie voor een hond gekozen? Eikel!” Maar ik snap nu ook dat elke verhaal twee kanten kan hebben.

Sinds wij allebei een andere baan hebben zit Flip veel alleen thuis, voorheen overlapte we elkaar een paar uur, maar nu zit hij zeker twee dagen achter elkaar 10 uur alleen thuis. Dit kan niet. En in het weekend zijn wij ook vaak van huis af.

Met andere woorden; Flip kreeg niet meer de aandacht die hij verdient. Hart verscheurend, want Flip is ontzettend lief. Maar verdient gewoon zo veel meer dan dit.

We zochten iemand voor Flip die we kennen, dat als het niet goed gaat, of het niet klikt wij hem alla minuut terug nemen.

Mijn hart huilt.. hoe leg je je kinderen uit dat hun beste vriendje niet meer thuis komt? Ik voel me echt een kutwijf! En tegelijkertijd weet ik dat dit zo veel beter is voor Flip..

Ik merk dat Hanna het niet begrijpt, maar dat ze wel begrijpt dat hij er nu niet is. Iemand maakte terecht de opmerking “en een uitlaat service dan?” .. wij kunnen dat simpel weg niet betalen.

Flip is nu een maand weg om te kijken of het bevalt, van beide kanten. Ik hoop zo erg dat hij zich snel thuis voelt daar, want dit stel wil zo graag..

Afgelopen dagen kon ik alleen maar huilen, mijn hoofd maakt over uren, doe ik hier goed aan? We gaan hem zo missen! En vooral Joep en Hanna.. ik vind dit zo moeilijk.

Ik heb altijd gezegd nooit een huisdier zomaar weg te doen. Dit voelt als falen, en ik baal dat alles nu is zo als het op dit moment is.

Heb jij wel eens een huisdier weg gedaan? 

Liefs, Lisa.

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.