Van onregelmatig naar regelmatig

Lieve lezers,

7 jaar lang draaide ik onregelmatigheidsdiensten, ik vond het nooit een probleem. Ik kon niet elk weekend stappen hierdoor hiel ik geld over, en bleven mijn nieren een week langer gezond.

Toen we Hanna kregen vond ik het wel een ding. Ik werk maar 3 dagen en soms werd ik 5 dagen achter elkaar ingepland en een week later gewoon niet.

Het feit dat ik maar 3 dagen werk is vanwege het vinden van oppas. Met 5 dagen werken werd het vinden van oppas toch ineens een stuk lastiger.

Ik vond de onregelmatigheidsdiensten super lastig en verwachtte dat een regelmatig werk rooster voor wat meer zekerheid zou zorgen.

Tuurlijk is dit ook zeker het geval. Maar ik ben een echte Hollander, en gek op klagen. Anders zou ik deze blog niet schrijven natuurlijk.

Want sinds een aantal maanden werken mijn vriend en ik eindelijk allebei regelmatig. Wat is dit wennen zeg.

Voorheen probeerde we te plannen dat wanneer ik een ochtend dienst had, mijn vriend een middag dienst draaide. Hierdoor hoefde de kinderen alleen de overlappende uren naar oppas. Hierdoor kunnen ze veel sneller bij oppas terecht, want het betreft niet een hele dag.

We zijn nu elk weekend vrij. Dit leek me geweldig! Nooit meer een verjaardag of feestje hoeven te missen.. althans niet met een super goede smoes.

Langzamerhand beginnen onze weekenden vol gepland te worden. Ongelofelijk maar we hebben gewoon een agenda hiervoor moeten aanschaffen, we hebben werkelijk een sociaal leven ineens haha.

Ik draaide niet meer dan 2 nachtdiensten per keer hierdoor hoefde de kinderen alleen na mijn eerste nachtdienst naar oppas in de ochtend. Ik sliep nooit langer dan 14:00 uur smiddags, top voor de kids. En na mijn laatste nachtdienst sliep ik tot de kinderen wakker werden. Tegenwoordig is dit dus tot 06:00 uur.. heb ik even geluk dat ik geen nachten meer draai. Anders waren middag dutjes opeens weer een groot succes.

Nee voor de kinderen is dit wel beter. Meer regelmaat.

Ik denk dat het voor ons gewoon een kwestie van wennen is. Maar onregelmatigheidsdiensten vind ik achteraf toch een stuk minder vervelend dan ik dacht. Iets met ‘het gras is altijd groener aan de overkant’..

Liefs Lisa,

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.