Is het slaap drama dan nu afgelopen?

Lieve lezers,

Hanna en slapen was vanaf haar geboorte al een drama, waar ze in het begin elk 1,5 uur begon te huilen heeft ze dat gelukkig inmiddels  wel uitgebreid. Maar slapen blijft een interessant onderwerp.

Ze heeft een tijdje haar middag dutje overgeslagen maar geloof me, dit is absoluut nog geen succes. Vanaf 16;00 uur heb ik dan een kind die huilt om elke scheet die dwars zit. Maar je begrijpt dat wanneer zij wel een middag dutje doet, ze niet om 19:00 uur naar bed meer wil of om 05:30 uur wakker word.. 

Na 429 keer nog even moeten plassen, 169 slokjes water (die mama aan moet geven, ondanks dat het in een fles zit.. die bij haar hoofd staat..) nog 25 keer moet mama zeggen ‘slaap lekker, ik hou van jou, love you’ en ohweej als je het in een andere volgorde zegt. Maar na dit ritueeltje slaapt ze soms voor 8 uur, soms voor 9 uur en soms voor 10 uur. En dan word ze wakker om.. tja soms 05:30 uur, soms 06:00 uur en soms 06:30 uur.. De tijdstippen staan los van het tijdstip dat ze de avond ervoor naar bed is gegaan. Het is gewoon net of ze een geluidje hoort, of iets anders waardoor ze wakker word. S’morgens douche kan bijvoorbeeld echt niet meer..

Nee er moest iets anders. Ik wilde iets hebben wat haar op een spelenderwijs duidelijk maakte dat ze NU moest gaan slapen. En zo kwam Sam het schaap van Zazu in huis..

Eerst wist ze nog niet wat ze er van moest vinden, hij deed zelf zijn ogen open en dicht. Dat was wel even spannend. Ik legde haar uit dat ze moest slapen als het schaap rood was met gesloten ogen. En dat ze (indien het zo uit komt) mag spelen wanneer hij oranje is, en naar papa en mama toe mag komen als hij groen is, en zijn ogen open staan.

Een van de eerste ochtenden kwam ze vroeg.. veel te vroeg me kamer binnen gerend om me te vertellen dat schaap zijn ogen open had. Ik keek op me horloge en dacht dat ik gek werd. Maar inderdaad, schaap had zijn ogen open. Ik aan papa gevraagd, die hem had ingesteld, of hij gek was geworden! Goed, Hanna was er dus achter gekomen dat als je maar vaak genoeg zijn ogen open doet hij ze uiteindelijk open laat. Ik legde haar uit dat dit dan weer net niet de bedoeling was.

Wat trouwens handig is om te weten is dat onze Sam ook kan dienen als nachtlamp. Voorlopig hebben we die nog niet nodig, maar ook die fase zal aanbreken denk ik zo.

We hebben een keer smorgens samen gekeken tot Sam groen werd, en zelf zijn ogen open deed. Nu leek ze het te begrijpen. En langzaam aan begint ze te ‘luisteren’ naar het schaap. Als ze niet wil slapen zeg ik ‘ok√©, kijk eens naar het schaap?’ Die slaapt, dan moet jij ook slapen he! Tuurlijk is er dan nog steeds drama maar het fijnste vind ik de ochtenden! Ik heb haar al een tijdje niet meer gezien voor 07:00 uur. Vaak stormt ze wel me kamer binnen 07:01 uur, maar prima, dan begrijpt ze het dus wel.

Hanna is bijna 3 jaar en begrijpt Sam het Schaap niet binnen een week. Hier gaat wel zo’n 3 weken over heen en in het begin moet je er investeren. Ze weet in ieder geval dat ze voor 07:00 uur niet in onze kamer mag komen (zo stond ze wel laatst een paar minuten voor 07:00 uur in Joep zijn kamer, samen wakker zijn is natuurlijk een stuk leuker dan alleen).

Naar bed gaan gaat nog niet altijd zonder drama, maar de ochtenden gaan echt een stuk beter. Wij (papa en vooral mama) zijn blij met de komst van meneer schaap. Zo hebben we ook hier weer een oplossing voor gevonden.

Je kan Sam trouwens ook prima gebruiken voor de middag dutjes omdat je twee tijden kan instellen. En wat onze dancing queen ook erg tof vind is dat er een echte wekker op zit.. 

Aanradertje hoor! 

Liefs Lisa

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.