how to be.. gierig

Lieve lezers,

Wie wel eens vaker een blog van mij leest weet dat het bij mij, helaas toch vaak over geld gaat. Tja daar draait het nou eenmaal vaak om in het leven.. laten we wel wezen zonder geld geen eten.. en zonder eten geen vrolijke Lisa.

Zo simpel kan het zijn.

Dus ik bedacht dat het wel leuk is om jou in deze blog uit te leggen hoe je een gekte tatta kan zijn. Net zoals ik..

Tip 1: Deze tip komt voor iedereen wel bekend voor. Doe geen boodschappen met een lege maag. Echt, don’t do it. Wat wij sinds kort doen is boodschappen bestellen. Dit scheelt gewoon echt onwijs in zakken pepernoten, pakken met fristi en kilo’s chocolade repen. Want van achter mijn computer zien die pakken fristi er toch echt een stuk minder aantrekkelijk uit als in het echt.

Tip 2: Skip de droger. Niet nodig. Mits je een kleine schijt reiger heb.. dan zou ik de droger toch wel overwegen. Anders is je kleding een prima tip. je kleding ruikt langer fris (alsof je dat nog niet wist), het is beter voor de conditie van je kleding, en heb ik al gezegd dat je kleding langer fris blijft? Tegenwoordig was ik ook niet meer alles na 1 keer dragen. Kleding na het dragen op hangen aan een hangertje, dicht bij het raam hangen en even lekker laten luchten. Dit werkt perfect als je niet een groot zweet probleem heb. Al draag ik dan me kleding niet twee dagen achter elkaar, ik wissel het lekker af. Je wilt het er natuurlijk niet te dik op drukken.

Tip 3: Tandpasta op? of geen zin om te veel moeite te doen voor het laatste restje? geen probleem.. knip gewoon de bovenkant eraf. Je kan de tandpasta er makkelijker uit halen en er zit echt meer in dan je had verwacht. De tube gooi je in een plastic zakje en tadaaa je doet er zo een paar dagen langer mee.

Tip 4: Plastic zakjes, zoals hier boven.. herbruik ze! ten eerste goed voor het milieu en ten tweede ben ik er van overtuigd dat als je niet om de kleine stuivers let, je uiteindelijk niet door heb hoeveel geld je toch ongemerkt weg gooit. In mijn plastic zakjes maak ik een knoopje die ik er zelf makkelijk weer uit krijg. Ik vouw het zakje even netjes op en stop hem in me tas.

Tip 5: Koop hele broden. Tot voor kort kochten wij halve broden. Maar als je het verschilt vergelijkt gaat het, jawel, weer over een paar centen, maar toch goedkoper. Het brood verdeel je thuis alsnog over zakken en gooi je, in de vriezer. (ja ik gooi graag met spullen!).

Tip 6: rij niet te hard. En zorg dat je banden spanning op orde is, ja met je auto! Rustiger rijden scheelt benzine. (dit is iets wat ik elke keer tegen mezelf zeg als ik het gaspedaal in trap.. is echter wel iets wat ik moet blijven herhalen want het zit nog niet helemaal in mijn systeem.) Je banden op de juiste spanning scheelt ook enorm voor je benzine verbruik.

Tip 7:  Doe het zelf. Je kan veel meer zelf dan je waarschijnlijk zin in heb ;). Onze ramen lapper hebben we afgebeld.. of nou ja eigenlijk heb ik hem weg gestuurd nadat ik hem vriendelijk had verteld dat hij de ramen boven niet hoeft te doen want Hanna sliep. Hij begreep me.. tot dat hij daarna 3 keer achter elkaar ging aanbellen.. doeeegggggg vriend.. noohh trok ik dat even slecht zeg..

Tip 8: pak de fiets! Mits je net je haar heb geföhnd.. dan mag je met de auto!

Tip 9: bring you OWN! Het is zo makkelijk om met een dagje weg eten te kopen op plaats van bestemming. Maar hoeveel moeite kost het om de dag van te voren even naar de winkel te gaan en zelf lekkere broodjes te maken en een zak snoep mee te nemen.. (maar zorg dus wel dat je van te voren gegeten heb).

Tip 10: doe mee met alle winacties die je tegen komt. Niet zwanger maar wel een zwangerschapsbroek winnen?! Top toch. Als je het niet verkoopt daarna (zo ben ik dan ook wel weer) kan je het altijd weg geven aan iemand die het wel goed kan gebruiken. Karma punten.

Ik hoop dat je na deze kleine cursus net zo gierig bent als ik.

Oh nog een tip om het af te leren; denk bij het aanschaffen van kinder kleding na of het mogelijk is dat nummer twee het ook kan dragen.. neutrale kleuren! En krijg je kleding? zeg altijd JA! 😉

Liefs Lisa

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.