Dit kan iedereen overkomen

Lieve lezers,

Een tijdje terug liet ik via mijn Instagram pagina weten dat er iemand tegen onze auto aan was gereden.

Vervelend dacht ik, maar Ik maakte mij hier verder niet echt druk over. Het is tenslotte allemaal verzekerings werk..

En hier dacht ik dus verkeerd..

Graag leg ik je uit wat er is gebeurd; mijn vriend had de auto file geparkeerd. Hij was op visite geweest bij zijn oma (ja deze informatie voegt echt niks toe aan mijn verhaal maar toch!) en had Joep al vanaf de stoep kant in de auto gezet. 

Je begrijpt we hebben twee kindjes, en dus twee auto stoelen. Mijn vriend moest Hanna in de auto zetten en vast maken. Hanna is 3,5 jaar en kan, zoals de meeste kindjes van deze leeftijd niet zichzelf vast maken.. logisch! 

Hij deed dit aan de weg kant, een andere keuze had hij niet! Bij het vast zetten van Hanna stond de auto deur open.. want hoe kan je anders je kindje vast maken?! 

Drie auto’s zijn gewoon om mijn vriend ‘heen’ gereden.. maar nummer 4 had het te druk met andere dingen.. Joost mag weten met wat?! En reed tegen onze auto deur aan. De auto deur was ontwricht en moest compleet vervangen worden. Wie enigszins verstand heeft van auto’s weet dat dit een idioot duur grapje is..

Nu komt het. Volgens de verzekering zijn wij fout.

Ik snap dit niet. Ik snap dit echt niet. Ik snap dat er regels zijn, en dat we ons hier aan dienen te houden. Maar hoe wil je in vredesnaam je kind in een auto plaatsen zonder de deur te openen?

Bij het openen van de auto deur veroorzaak je gevaar of hinder voor het overige verkeer. Ik heb deze casus overlegd met iemand die er meer vanaf weet en hij zou wel even als advocaat van de duivel spelen.. hij zei ‘ja dan moet je vriend je dochter vanaf de andere kant in de auto zetten’. Mijn vriend is 100+ kilo. Niet alleen vet, maar ook grotendeels spieren! Deze beste man past nooit, maar dan ook nooit tussen de auto stoel, en een kinderstoel waar een kind inzit in. 

De volgende optie was;

‘Zet een kind in de auto, en draai dan je auto om’.. mijn kindjes zijn 1,5 jaar en 3,5 jaar jong, wanneer ik een van deze twee op de stoep laat staan, en zelf weg rij/ omdraai liggen ze binnen 2 minuten onder een auto.. en eerlijk welke idioot doet dat.

Dit is dus precies zo’n wet waar een grijs gebied aan vast zit. De vraag ‘hoe kan je in vredesnaam je kindje in een auto zetten’ is een vraag die door mijn hoofd blijft spoken. De tegen partij was niet aan het opletten, en gaf dit ook toe, en toch zijn wij ‘fout’.

Ongelofelijk.. 

Ik wil hier nog zo ontzettend veel over zeggen.. maar dit maakt me zo kwaad! Ik kan er echt niet tegen als mij onrecht word aan gedaan. En ik vind dat dit echt het geval is. Elke moeder en vader kan dit overkomen. En misschien iets om niet te lang bij stil te staan, maar de tegen partij reed dus tegen de auto toen mijn vriend tussen de deur stond.. dit had echt anders kunnen aflopen al was de klap harder geweest.. 

Daar gaat ons geld..

My face when live sucks

Liefs lisa, 

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.