Ik heb de afspraak afgezegd..

Lieve lezers,

Wie mij al langer volgt, of meerdere blogs heeft gelezen weet dat ik al eerder heb benoemd dat ik heel graag een borstvergroting zou willen.

Ik maak hier geen geheim van, want we hebben allemaal wel iets waar we onzeker over zijn! 

En daar komt bij wanneer ik van doperwten naar Pamela Anderson ga valt dit iedereen op. En dus heb ik er voor gekozen om dit gewoon met iedereen te delen.

Afgelopen zomer maakte ik eindelijk een afspraak, dit deed ik bij Jan van Goyen kliniek. Omdat ik Joost mee wou hebben zou het een afspraak zijn voor over 3 maanden. Ik koos voor Jan van Goyen omdat ik een van hun artsen had gevonden op Instagram en ik het resultaat erg mooi vond. En tevens staat Jan van Goyen ook gewoon goed aangeschreven. 

Ik had alle tijd om al mijn vragen op papier te zetten. En ook had ik uitgevonden dat met toestemming van mijn huisarts, en het verhogen van mijn zorgverzekering dit mij ook nog geld zou schelen.

Misschien juist door dat ik zo lang moest wachten werd ik me bewust van breast implant illness. Door deze ziekte kan je onder andere depressief worden. Ik ben hier erg gevoelig voor, althans van de borstvoedingspil raak ik al aardig van het padje.

Side note; ik heb ooit een navelpiercing gehad, maar mijn lichaam was na 9 maanden nog steeds niet gewend aan dat stuk sieraad. En ik heb maar liefst 3 keer een microdermal (ja een ezel stoot zich niet drie keer aan de zelfde steen.. nou deze ezel dus wel) piercing laten plaatsen. Ook deze werd afgestoten door mijn lichaam. Ik kan niet tegen nep zilver, of andere nep sieraden. 

De arts bij wie ik me borsten wou laten plaatsen had een foto geplaatst van iemand bij wie ze de borst implantaten eruit had gehaald, met de tekst “less is more”. Alhoewel ik het moeilijk vind om te bevatten, dat iemand zijn prachtige borsten eruit laat halen, is dit toch een punt van bewustwording. Het kan ook anders..

Want wat als ik wel ziek word, hoe ga ik dat vertellen aan mijn kindjes? mama vond haar lichaam niet mooi en werd dus liever ziek. Misschien is dit wel te kort door de bocht, maar gezondheid is zo veel belangrijker dan wat dan ook.

En om deze reden heb ik dus de afspraak, van vandaag, afgezegd. 

Wanneer ik voor de spiegel sta, zonder bh walg ik van mijn borstjes. Ja het is niet anders, waarom zou ik anders die hele borstvergroting in eerste instantie willen. Ik besef me, dat dit een punt is waar ik aan moet gaan werken. Want hoe maak ik me kindjes wijs dat ze blij moeten zijn met hun eigen lichaam, als mama dat ook niet is..

Van mijn lichaam leren te houden.. dat is wat ik ga doen!

Liefs Lisa,

Share:

1 Reactie

  1. Eefje
    november 28, 2019 / 10:06 pm

    Wat goed dat je hier zo open over bent. Ik heb er zelf ook over nagedacht. Net op het punt dat ik zover was dat ik silliconen overwoog kwam er een bericht voorbij over breastplant illness. Moet er niet aan denken om ziek te worden van die dingen. Sowieso ben ik geen voorstander van iets in je lichaam wat er niet hoort, maar toch overwoog ik wel silliconen. Ben blij dat ik op tijd ben gaan inzien dat dit niet de juiste oplossing is. Wat ik nog wel wil onderzoeken is m’n borsten laten opvullen met eigen vetweefsel, maar dit zal waarschijnlijk niet voor altijd mooi zijn en ik weet niet of ik daarvoor in aanmerking kom. Misschien dat je dit ook nog zou kunnen onderzoeken. Maar eigenlijk ik je laatste zin zoveel mooier, houden van jezelf ook met onze mini, hangende tietjes. Lastig, ja zeker, maar het is inderdaad wat wil je je kinderen leren en meegeven.
    Succes met het vinden van je ‘oplossing’ ik vind het fijn dat je dit met ons deelt en vind het leuk je te volgen. Liefs

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.